Will

27.03.2012 21:46

 Je nejmenší sirotek v opatrovně na hradě Redmontu a dost těžko to nese. Původně chtěl jít do bojové školy, a když se tam nedostal, byl zoufalý, protože si myslel že ho přidělí do některé zemědělské rodiny na výpomoc. Ale netušil, že si ho Halt, tajemný hraničář, vybral za učně. S Haltem byli původně jen učitel a žák, ale postupně se mezi nimi vyvinul vztah jako mezi otcem a synem. Spolu z Haltem zažívají spousty dobrodružství. Boj s Kalkary, záchrána království Clonmel. Will ale i sám musel čelit hodně nástrahám a nebezpečím.

 

Will je statěčný, veselý a milý mladík, který nedokáže vydržet v klidu, je neuvěřitelně zvědavý a někdy až příliš snaživý, což občas předchází smutek, protože dodatečně zjistí, že by bylo lepší, kdyby použil jen polovinu toho, co opravdu udělal. Je již ženatý s Alyss (viz 11. díl). Jeho nejlepšími přáteli jsou Horác a jeho manželka Kasandra/Evanlyn. S Horácem se v dětství nesnášel, ale poté, co si navzájem zachránili život, se stali opravdovými kamarády na život a na smrt.

 

Halt občas přiznává, že Will má na to, být tím nejlepším hraničářem. Dokonce lepším, než sám Halt! I Crowley a ostatní hraničáři čekají, že to dotáhne daleko.

 

Will má fenku jménem Černá, která je potomkem Stín, kterou kdysi zachránil a potom daroval Trobaovi. Jeho kůň se jmenuje Cuk a je šedohnědý. 

Nejlépe útočí na dálku, hůře používá obranu se dvěma noži a válečky. Přemýšlí velice nahodile, přeskakuje z jedné myšlenky na druhou a díky tomu dokáže zvážit mnoho možných řešení, i taková, jaká by většinu lidí vůbec nenapadla.