Skandie

27.07.2010 09:14

Severské země - Švédsko, Norsko, Finsko. 

 oberjarl(vládce):Erak Hvězdec

 nazývají 4 období: období nájezdů-útočí na přímořská městečka, jaro a podzim

                              období letních bouří-zůstávají doma, nebo přistávají na Skorghijlu

                              období zimních bouří- ----"----

Známá historie:

  1. Získání Andomalu (neznám podrobnosti, pokud je zjistím dopíšu) - velký kus jantaru, označován za největší poklad Skandie
  2. Bitva na Uthalských pláních - Najmuti jako žoldáci pro Morgaratha, většina zahynula v související bitvě u Trnového lesa, většině ostatních se podařilo uprchnout přes bažiny k lodím a zpět do Skandie.
  3. Bitva s Temudžaji - Za pomoci hraničáře Halta, jeho učně Willa, rytířského učně Horáce a princezny Kasandry se Skandijci utkali s Temudžajskými jezdci. Velkou roli hrála jednotka luičištníků vytořená Willem. V bitvě zemřel tehdejší oberjarl Ragnak, načež byl zvolen oberjarlem Erak.
  4. Hallasholmská smlouva - Smlouva mezi Araluenem a Skandií, jde o dohodu, ve které jsou zapovězeny velké a soustředěné útoky na Araluen a oberjarl nepodporuje ani nájezdy. Na oplátku se Araluen zavazuje k pravidelnému posílání vycvičených lučištníků do Skandie na většinu roku. Byla ujednána oberjarlem Erakem a princeznou Kasnadrou (za pomoci hraničáře Halta a hilfmanna Borsy)
  5. Krádež Andomalu - údajní obchodníci z Magyary (země východně od Teutlandu) využili noci, během níž byl Andomal chráněn vítězným bratrstvem (něco na způsob tréninkové skupiny) ... (zatím nevím víc, předpokládám, že byl znovu získán)